Natuur

Moerenburg Landschapspark (natuurfotografie)

Overzicht van de geschoten foto’s op donderdag 5 juli jl. van Kuifeenden, Bij, Vlinder, Vlieg(en), Libelle (zeldzaam in Moerenburg), Sprinkhaan, Weidebeekjuffers en last but not least, het Steenuiltje. Veel kijk plezier.

 

Ommetje de Oude Warande-Tilburg, vrijdag jl. 29 juni

Lekker vroeg er uit om even te wandelen, fotograferen in de bossen van de Oude Warande. Er is zo veel te zien aan natuurschoon hier, als je het wil zien, dat we er nu graag wandelen sinds we weer in Tilburg terug wonen.  Al na een paar minuten lopend in het bos zie ik er van alles. Samenvatting fotomateriaal, camera: Fuji XT2, lens: 100-400mm, uit de hand geschoten afbeeldingen:

Zomerse wandeling Hobokense Polder (B), donderdag 28 juni

Vroeg op weg naar de Hobokende polder, a/d rand van Antwerpen en de Schelde. Er is een grootte verscheidenheid aan landschappen in de polder, met op de lager gelegen delen ondiepe plassen met rietkragen, moerassen en Wilgenbroekbossen.

Gelukkig wandelden we de langste tijd door het bos, wat veel beschutting gaf tegen de zon. Anders was het waarschijnlijk niet te doen geweest met een temperatuur van 30º in de zon. Het natuurgebied kent een grote rijkdom aan plantensoorten, 500 en liefst 360 verschillende paddestoelen (komen in het najaar misschien hiervoor terug?) Op de infoborden langs de wandelroute staan verschillende diersoorten aangegeven. Wij hebben alleen wat vogels waargenomen. denk aan Blauwereiger, Meerkoet (ook jongen), Dodaars met jongen, Wilde eend en zo mooi de IJsvogel, maar helaas geen plaatje.  Toch erg genoten van de wandeling, met dank aan Natuurpunt.

Op zoek naar de Bandheidelibel rond de Leijgraaf te Uden, 26 juni

De bandheidelibel kunnen spotten….? nee, ik moet jullie en mijzelf teleurstellen. Helaas dus, maar toch een heel fijne wandeling langs de Leijgraaf. Zeker toen de zon door brak was er plotseling heel veel meer te zien, maar geen…….libel. Toch nog wel een voor mij niet eerder waargenomen vlindersoort, de Buxusmot. Mooie doch schadelijke vlinder, tast de buxussen aan. Des al niet te min toch maar even vastleggen en opsturen naar waarneming.nl . Ook deze wandeling kwam uit het blad”Roots”.

Fotowandeling Huis ter Heide-Tilburg, 12 juni jl.

Met Lia, Marianne en o.g. een fotowandeling door Natuurgebied Huis ter Heide te Tilburg. Het was geniaal foto weer vandaag. Niet te veel wind, niet te warm en veel te fotograferen, van Schotse Hooglanders tot en met nesten van de Eiken processierups (bah..). Samenvatting van de foto’s:

Bezoek Natuureiland Tiengemeten

Prachtig natuureiland, hier moet je geweest zijn. De foto’s:

 

Korte wandeling de Brand, vanuit Biezenmortel

Nog te vroeg voor vlinders. Ook niet veel insecten gezien, misschien door de net gevallen regen? Ook niet toegekomen om de Boomkikkers te ‘vinden’, binnenkort maar eens terug om te zoeken. Moet het nu maar met onderstaande foto’s doen.

Burgers Zoo-Arnhem, dierentuin fotografie

Het was een prachtige dag, 9 mei jl. Veel zon en niet te druk in het park, een uitgelezen dag dus voor een dagje dierentuin fotografie. De foto’s:

Gewone Meikever, Melolontha melolontha

Voor de eerste keer waargenomen en kunnen fotograferen dit prachtige beestje.

 

Wandelbos en Oude Warande

 

Rondwandeling Hengstven, Boompjesven-Helvoirt

16-4 jl. leuke, natte rondwandeling rond b.g. genoemde vennen. Deels weiland, deels bos en uit bos komende wandelpad terug naar waar ik de auto had geparkeerd. Op de weilanden al weer Kievitten, een enkele Poelruiter en Grutto. Maar te ver weg voor een afbeelding. Op de vennen, Grauwegans,  Nijlgans, Slobeendenkoppel, Wilde eenden en Meerkoeten. Een enkele foto kunnen maken.

In het bos dassenburchten ontdekt, m’n eerste reeën gefotografeerd en natuurlijk zijn de vlinders ook al weer actief. Duur wandeling: 4,5h inclusief fotografie. Ik heb weer genoten, kijk maar mee.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere