Living Statue Festival-Tilburg

Tilburg, zaterdag 19 mei jl. De Schouwburgpromenade en aangrenzend  gebied is na het succes van voorgaande jaren het toneel van levende standbeelden. Onder het gezelschap zitten “oude rotten” die meerdere keren op internationaal niveau in de prijzen vielen. Maar ook ‘jonge honden’ die hun levend theater met verve weten te brengen. Zoals twee nieuwe kleurrijke acts als ‘Bokkensprongen’ en het ‘Het ‘Speeldoosje’

Nog even oefenen in de dressroom

De kunstenaar die optreedt als levend standbeeld verenigt de beeldende kunst (waaronder kostuumdesign, special effects, make-up en rekwisieten ontwerp en-bouw) met de uitvoerende kunst zoals choreografie, illusie en interactie. Een goede living statue moet dus een multitalent zijn en van ongekende artistieke kwaliteit.

Tilburg brengt de beste acht multitalenten uit de hele wereld op een uniek festival bij elkaar. Kijk maar even mee, voor grotere afbeelding, klik hier.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

De Brand, korte wandeling

16 mei jl. even kort gewandeld in natuurgebied De Brand, ten westen van Udenhout.

 

 

 

 

 

 

Nu nog wat vroeg maar heeft een grote variatie in bijzondere vlinders, amfibieën en vogels. Speciaal voor mug bestendige natuurliefhebbers met laarzen en helaas dat, mugbestendig, ben ik dus niet. Onderweg er naar toe voorspelden de wolken niet veel goeds. Aangekomen op de P bij De Rustende Jager-Biezenmortel, een halfuur of langer in de auto gebleven i.v.m. de regen. Uiteindelijk toch maar uitgestapt en al wandelend werd het droger.  De bedoeling was de Boomkikkers te vinden maar zo ver ben ik niet gekomen. Bij de kikkerpoel werd ik opgevreten door de muggen, geen anti muggen/insecten stift gebruikt, dus ja dan roep je het over je zelf af. Nu, 20 mei, vier dagen later heb ik er nog steeds last van. Smeren helpt wel maar niet snel genoeg.

Het aantal afbeeldingen is daarom ook beperkt, had ook graag meer gezocht en gevonden maar helaas. Volgende keer eerst meer smeren.

Meer foto’s zien, klik hier.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Dagje Dierentuin fotografie

9 mei jl. Een dagje dierentuin fotografie. Zwager Chris en o.g. besloten om naar het Burgers Zoo dierenpark af te reizen. Vanaf Tilburg zo’n 5 kwartier reizen. Heenreis goed door kunnen rijden en zo kom je dan rond 09:45h aan op de plaats van bestemming. Terugreis….ja dat was een andere story. Vertrokken om 16:15h, thuis om 18:30h. Maar ja, het was een geslaagde dag na jaren niet meer in het BZ geweest te zijn. Het is er zo verandert, de nieuwe mangrove met getijden stroming en vlindertuin is mooi om te zien. Heel spectaculair was ook het zee-aquarium. Zo veel te zien dat je daar alleen al een ochtend deel kunt verblijven. Plaatjes schieten daar…..lastig hoor.

 

 

 

 

 

 

Vandaar maar één vis foto. Om de overige foto’s te zien, klik hier.

vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Mei, maand van de……

Vrijdag, 4 mei, weinig tot niets te zien in de Oude Warande en het Wandelbos dus met een leeg kaartje (foto) naar huis. Behalve een “geslaagde” zelfmoord poging op het spoor richting Breda, trieste ervaring, leeg naar huis. Op de galerij aan gekomen net voor onze entree zie ik op de grond iets schitteren in de zon. ? Is dat een kever? Snel even de lens op de camera verwisseld naar de 50-140mm met 11mm tussenring. Kussentje op de grond als steuntje voor de camera, liggend op mijn buik en klikken maar. Handmatig gefotografeerd. Afstand lens tot kever tussen de 7cm en 11cm.  Je moet er wat voor over hebben. Als je goed kijkt zie bij de poot rechtsachter een spinweb draad. Hij heeft zich los kunnen maken van de draad, is toen tijdens de vlucht bij ons op de galerij terecht gekomen. Ik heb resterende web draad verder los gemaakt, zo kon hij weer terug de natuur in.

Gewone Meikever

Gewone Meikever

Nog niet eerder gezien dus dat wordt even zoeken op internet, makkelijk hé…het blijkt een Gewone Meikever te zijn. Komen gelukkig weer meer voor in Nederland.  Mooi insect om te zien. Hoop ‘m ook nog eens in het bos tegen te komen.

Klik hier voor meer afbeeldingen.

Groet,

Fred Geschiere

Wandelbos en Oude Warande-Tilburg

Een foto wandeling, 27 april jl. vroeg in de ochtend.

Een dag eerder donderdag, ook vroeg in de ochtend door beide bossen gelopen om wat indrukken op te doen. Toen was het bos heerlijk vochtig wat de 27e helaas niet het geval was. Jammer want de kleuren waren indrukwekkender en de luchten/wolken partijen toch wel. We komen een keer terug!! Zeker om de Siberische Eekhoorn iets dichterbij te kunnen vastleggen.

Het Wandelbos

Het Wandelbos is gelegen aan de westzijde van Tilburg, ten noorden van de spoorlijn en ingeklemd tussen het centrum en de wijk Reeshof. Het is een circa 30 hectare groot parkbos, naar ontwerp van landschapsarchitect Leonard Springer.

De Oude Warande

Bosgebied De Oude Warande is gelegen aan de westzijde van Tilburg, ten zuiden van de spoorlijn en ingeklemd tussen de wijk Reeshof en de Universiteit van Tilburg. De Oude Warande is een sterrenbos van 103,8 hectare groot en is in 1712 aangelegd door Willem van Hessen-Kassel.

Siberische Eekhoorns

We lezen een stukje uit het leerzame boek van Henk Kuiper: Tilburg, daar leeft meer dan je denkt.

Vanuit de vroegere dierentuin, tegen de Oude Warande aan, begonnen ontsnapte of gewoon vrijgelaten Siberische grondeekhoorns aan een vrij bestaan. Dit dier, dat nergens in ons land vrij in het wild leeft, heeft zich in de Oude Warande op eigen kracht weten te redden.  Een waarneming aan de Oisterwijksebaan zou er zelfs op kunnen wijzen dat minstens één grondeekhoorn al eens de hele stad is doorgetrokken. In elk geval weten deze beestjes zich tegenwoordig ook in het Wandelbos en langs de Gilzerbaan te handhaven. Met deze soort binnen de gemeentegrenzen verkeert Tilburg in select gezelschap van  prominente Europese hoofdsteden. Elders in Europa vinden we vrij levende populaties van dit eekhoorntje in Brussel, Parijs en Wenen. (uit Tilburg, daar leeft meer dan je denkt. van Henk Kuiper.

 

Hier volgen wat details over de eekhoorn:   Een kleine eekhoorn met een bruingrijze bovenzijde met vijf zwartbruine lengtestrepen. zijn buik is witgrijs, de kop heeft een witte lengtestreep. De staart is grijsachtig met eveneens lengtestrepen, dit keer 3. Hij komt uitsluitend voor in bossen met lariksen of dennen. De Siberische grondeekhoorns is alleen overdag actief. Het is een gronddier dat echter zeer goed en zeer hoog kan klimmen. Het komt voor tot in de hoogste boomtoppen. Het graaft holen, dikwijls tussen boomwortels. Deze liggen als kolonies bij elkaar, maar elk dier heeft zijn eigen territorium. Op het menu staan zaden, knoppen, bessen en granen, soms worden daar insecten, eieren en jonge vogels aan toegevoegd. Hij kan voedsel in de wangzakken opslaan.
Het vrouwtje werpt jaarlijks een keer 3 tot 6 jongen. Ze kunnen ongeveer 7 jaar oud worden.

Klik hier voor een uitgebreider overzicht.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

Rondje Tilburg

‘Rondje’ Tilburg

’t Was zulk mooi weer vrijdag de 20e dat ‘we’ er even uit moesten, klein rondje Tilburg op de fiets. Vanaf Zorgvliet naar het centrum van Tilburg, nog geen 20 minuten. Eerst maar even via Korvelplein, Conradhof, Koningsplein naar de Heuvel.  Doel v/h bezoek: de St. Jozef Kerk.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

 

Rondwandeling Hengstven, Boompjesven-Helvoirt

16 april jl. Het weer was prima vandaag. Soms een wolkje voor de zon dus weinig kans op uitgebleekte fotodelen. Heerlijk wandelen daar zo rond de vennen, wel erg drassig door de hevige regenval van de laatste dagen. Dus beter om laarzen aan te trekken, had ik niet gedaan en dan krijg je natte voeten. De vennen liggen dicht tegen de Loonse en Drunense duinen aan maar zo ver ben ik niet gegaan. Rond de vennen was al genoeg te zien om er een geslaagde dag van te maken. Weide vogels, watervogels, zangvogel, vlinders en reeen, allemaal zijn ze “voorbij” gekomen. Kijk je mee?

Dank weer voor je bezoek.
Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Menwedstrijden Heukelom (NB)

Zondag 8 april jl. vroeg uit de veren. Heukelom (Gemeente Oisterwijk) heeft z’n jaarlijks mensport event met op zaterdag 7 en zondag 8 april de eerste buitenwedstrijden dressuur en vaardigheidsproef. De eerste wedstrijddag heb ik aan mij voorbij laten gaan. Toen voor de Vestingstedendagen te Grave gekozen. Op zondag komen de sportieve prestaties aan bod in de marathon. Hier gaat het om snelheid, tactiek en stuurmanskunst. Ook als je niets met paarden hebt, kijken!!

Vroeg er uit zondag’s, 07:00h op, vertrek naar Heukelom om 08:00h om op tijd voor de eerste wedstrijden aanwezig te zijn. Helaas, i.p.v. start 08:30h wordt er pas rond de klok van 09:00h-09:30h gestart. Ik heb niet het hele parcour gelopen, beperkt tot de waterbakken e.o. ’s Ochtends een beetje grauw, weinig zon en zelfs een beetje nevelig. Des al niet te min, het wordt een mooi en gezellig evenement.

Heel wat foto’s geschoten, hieronder enkele foto’s. Zie ook Sport.

Welke vind jij de leukste, mooiste of spectaculairste? Ik hoor het graag.

Sportieve groeten,

Fred Geschiere

Marathon