’t Heukelommetje wandeling

Donderdag, 13 september samen met Emiel een rondje ’t Heuelommetje gewandeld. Emiel zou me de daar aanwezige Buizerds laten zien, was benieuwd. We vertrokken rond de klok van 09:30h. De zon begon al sterker te schijnen en de termiek die de Buizerds nodig hebben om hoog in de lucht rond te zweven, wakkerde lekker aan.

We starten de wandeling bij Café Mie Pieters, nee niet gelijk aan het bier, eerst even op zoek naar…  En ja hoor, Emiel had gelijk we liepen echt in het ‘Buizerd’ gebied. Op een paaltje, ver bij ons vandaan in het weiland zit een bijna witte Buizerd. Iets te ver voor mijn gemonteerde lens 50-140mm met 1,4x converter. Maar ja, beter iets dan niets, toch?

Later kwamen we hem nog een keer tegen maar al op 150-200 mtr. was ie al gevlogen. We liepen richting de Knuppelbrug waaronder een wespennest zat, een nest van de Europese Hoornaar. De helft kleiner dan de Japanse versie maar toch een wesp om rekening mee te houden. Tijdens onze lunch was er één die mijn broek wel heel interessant vond, zie grijze afbeeldingen.

We zagen nog wat libellen vliegen waaronder de Bosbeeklibel, enkele klein Bondzandoogjes en op grote hoogte een aantal Buizerds.

Rond de klok van 13:00h reden we rustig terug naar huis, genoten hebbende van het mooie september weer. Met dank aan Emiel voor de ‘rondleiding” voor de afbeeldingen, klik hier.

Tot een volgend keer.

Groeten,

Fred Geschiere

Zwart Wit en een paar kleuren

Jl. maandag, 10 september heerlijk op de fiets een rondje Tilburg. Als fietsende kwam het idee om wat meer zwart/wit foto’s te maken en zo geschiedde. De onderwerpen lagen al gauw voor de hand, eerst maar even de De Tongerlose Hoef, later kwam ik nog een ‘Kruikenzeiker’ tegen, een paar brugggen en last but not least de nieuwe sporthal in Noord. Natuurlijk zal het ene object beter tot z’n recht komen in ZW dan het andere maar het was zeker een uitdaging. Beoordeling is aan de bezoeker.

Klik maar hier voor de afbeeldingen.  Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Historical Grand Prix Zandvoort 2018

Vrijdag, 31 aug. 2018, een dagje met de mannen Sander en Chris naar de Historical Grand Prix te Zandvoort. Er te komen was eenvoudig, er vertrekken (station Zandvoort) was lastig (lees incident Amsterdam).

Onderweg naar Zandvoort heel veel regen, als het maar in Zandvoort droog is. Gelukkig was dit zo. Vertrokken 06:58h, een 30 min. vertraging uit Tilburg, aankomst 10:15h circuit Zandvoort. Jammer maar de eerste races dus gemist. We hadden kaarten voor de Paddock en duincircuit maar gezien de tijd die we hadden beperkte we ons maar tot de paddock en omgeving.

Zo rond de klok van 16:00h wilden we de trein richting huis weer nemen, helaas door het nu bekende incident liep dit enig zins uit. Half zeven ’s avonds waren we thuis.      Goed, niet geklaagd, mooie dag en leuke interessante objecten gezien.

Kijk je mee, klik hier voor een overzicht.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Dagje Boshut Espelo (Overijssel)

Boshut Espelo, mooi gelegen boshut voor observatie en fotograferen vogels en wat er zo al nog meer voor de lens komt.

Woensdagmorgen 30 augustus jl. vroeg uit de veren om lekker vroeg in de boshut van Arjan Troost aanwezig te zijn. Vertrokken om 05:15h uit Tilburg en aangekomen rond de klok van 07:15h. Korte wandeling van (P) naar hut en dan…laat de vogels maar komen.

Al direct een spannend moment, mijn aankomst verstoorde een sperwer die een bad nam in de vijver voor de boshut, ik balen. Maar goed, gelukkig ging hij nog wel even de veren poetsen en wat drogen voor hij toch nog onverwachts weer weg vloog.

 

 

 

 

Snel daarna kwamen de andere vogels (tjes) weer terug. Heel veel Koolmezen, enkele Roodborsten (ook een juveniel), Grote Bonte Specht (2), Boomklever (2), Boomkruiper, Vinken (m/v), Zwartkop, Staartmees, Havik en een vogeltje, denk een juveniel die ik nog niet kan thuis brengen. Maar ook een Bosmuis en zelfs een Grote Keizerlibel. Heel wat te fotograferen dus.

Voor een foto impressie, klik hier.

Dank voor je bezoek, en als je wilt, laat even een reactie achter.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Dichtbij fotografie

15 aug jl. een middagje Berkenhof’s Tropical Zoo-Kwadendamme (Zld), een uurtje rijden rijden om wat dichtbij opnamen te maken van de aanwezige vlinders? en reptielen.  ’t Is een kleine gezellige Tropical Zoo, niet erg veel vlinders dus geen vlindertuin als zodanig. Wat is er dan wel te zien…., reptielen, slangen, toekans, kameleons, aapjes en nog veel meer…, ook vlinders natuurlijk.

Een korte impressie, klik hier.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

Wandelende tak

Villa Vredelust, restauratie aanstaande

’t Duurde even, maar Tilburg krijgt er een sfeervol ‘buiten’ in het bosgebied aan de Bredaseweg bij. Na de zomer vakantie start de restauratie van Villa Vredelust.

Het wordt een horecazaak die voor iedereen toegankelijk is. ,,Een uitspanning waar heel Tilburg en omgeving zich thuis voelt” (bij monde van hr. Hendrik Roozen). Het wordt een start-en rustpunt voor wandelaars, paardrijders, fietsers en buitensporters, passend in en bij het stadsbos. Afbeeldingen huidige situatie (1 aug 2018). Voor meer afbeeldingen, klik hier.

 

Mogelijk in 2019 al meer afbeeldingen.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

37°C even op Safari

Soms wil je graag eens wat zien wat niet elk moment van de  dag voorkomt. Geduld is dan een schone zaak en dan nog weet je niet of je gaat zien wat je wilt zien.  Maar……..deze dag werd het geduld beloond.

Beeksebergen, 27juli jl. 10:00h in de ochtend en al 28°C in de schaduw. Waar de overige eerste bezoekers direct naar de safari boot lopen kies ik voor de wandelroute in het park. Rustig, vredig is het er, meeste dieren slapen nog even uit of wachten op hun ontbijt. Na een half uurtje wandelen kom ik op mijn bestemming, heerlijk rustig daar. Neem plaats op een bankje uit  de zon en wacht waar op ik hoop dat komen gaat.

Wat gaat er komen? Kijk  hier maar verder.

Groet,

Fred

Wie weet wat dit is…..

Bij thuiskomst aangetroffen op de voordeur, later op de dag op de grond achter de bloempot:

 

 

 

 

 

 

en, weet je het al? Lastig hé, hier komt de uitleg en wat beelden:

 

Eikenprocessierups vlinder

De processierups veroorzaakt al die ellende vanwege de haartjes die heel makkelijk loskomen, door aanraking of zelfs door de wind, en die een sterke irritatie veroorzaken. Bij sommige mensen ontstaat ook een allergische reactie die zelfs een fatale afloop kan hebben.

De rupsen kennen verschillende stadia in hun ontwikkeling, maar blijven in leven ongeveer tussen de maanden van april tot juni, terwijl de vlinder slechts enkele dagen leeft in augustus/september (dit alles afhankelijk van het klimaat)

Alleen de laatste stadia van de rupsen hebben de brandharen op hun rug en kunnen dus voor overlast zorgen, dat is ongeveer tussen mei en juni.

De vlinder die uit het cocon in de grond komt, heeft geen brandharen, en is dus daarom totaal onschadelijk. Niet omdat het zo kort leeft, maar omdat het geen brandhaartjes heeft.

Blijft toch een mooi insect.

Groetjes,

Fred Geschiere

Moerenburg, landschapspark

Donderdag, 5 juli jl. een dagje Weidebeekjuffer fotografie en meer van dat…

Het is een schitterende ochtend als ik rond de klok van 09:00h van huis vertrek. Nog geen halfuur later arriveer ik op de mijn gekozen bestemming in Moerenburg, daar waar de de Leij en Voorstestroom elkaar verbinden. Onderweg schiet ik nog wat plaatjes van een Kuifeenden koppel met klein grut. De actie valt een vrouwelijke natuurgenieter op die mij later aanspreekt. Het valt haar op dat er een behoorlijke lens op de camera zit (Fuji 100-400mm). Daar kun je zeker wel de Steenuil goed mee in beeld krijgen vraagt ze. Ik verbaasd……Steenuil? Ja hoor, daar… in de schuur. Hopelijk zit hij nog in het kozijn. We fietsen een stukje samen op en ja hoor, hij/zij zit er nog.

 

Steenuil, zie jij hem?

Met de verrekijker komt hij/zij goed in beeld, maar met de 100-400mm is dit nog iets te ver. Teleconverter 1.4x er tussen en het werd al beter maar nog steeds ver voor het kleinste uiltje van Nederland. We praten nog wat met elkaar over wat ik nog meer wil fotograferen. Vertelde dat mijn bedoeling was de Weidebeekjuffers in vlucht ga proberen te fotograferen. Oh, die kun je daar en daar zien, ook libellen in de grote poel net over de brug. Met veel dank aan deze aardige natuurliefhebster gaan we beide onze eigen weg.

Fiets neer gezet bij een van de ingangen omgeving de Leij en Voorste stroom. Al snel zie ik interessante insecten voorbij vliegen of op een blad of takje zitten.

Dambordvlieg

Schorpioenvlieg

 

 

 

 

 

De Weidebeekjuffer in vlucht is niet gelukt. Alles moest van boven naar beneden gefotografeerd worden en dat niet mijn plan. Zowel langs de Leij en de Voorste stroom wilde ik op knie hoogte boven het water fotograferen maar die mogelijkheid was er niet, althans niet daar.

Toch maar de Widebeekjuffer op een blad, tak van oever planten gefotografeerd.

Weidebeekjuffer

 

 

 

 

 

Voor het naar huis gaan rond 15:00h toch eerst nog even naar het Uiltje, zou hij er nog zitten. Ja hoor….zo als de vriendelijke dame al vertelde, hij zit soms ook wel op de nok van de schuur. Hij had me als snel in de gaten ondanks de afstand iets meer dan 60 meter, 4 foto’s en weg was de uil. Maar toch ik, heb ze en ben er erg blij mee. Nog niet eerder zo kunnen fotograferen. Heel veel dank voor de tips.

Voor een overzicht van alle afbeeldingen, klik u hier.

Dank voor je bezoek en tot een volgend keer.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere