Wintersfeer in Tilburg

11 december 2017, van mij mag het wel een paar dagen duren dit winterse weer in Tilburg. Levert in elk geval mooie winterbeelden op. Vanmiddag een stukje gaan wandelen op het moment dat het opgehouden was met sneeuwen. Net toen we de Conservatoriumlaan voorbij waren en het bos in wilde gaan, begon het te hagelen. Verder wandelen hadden we geen zin in, dus maar terug naar huis.

Thuis de geschoten foto’s van deze winterse dag maar even op de pc gezet en gereed gemaakt voor publicatie op WP.

Hieronder wat sfeer beelden van rondom de Gilzerbaan. Zo je ziet kijken we uit op een bomen partij. Daar komen nu regelmatig wat Kneu’s op bezoek die zich nog te goed doen aan de Wilgen katjes. Op ons balkon zijn de Koolmees, Pimpelmees en de Merel niet meer weg te denken. Paar keer per dag doen ze zich te goed aan de geserveerde meelwormen. Graag geziene gasten hoor. Alleen jammer dat ik ze door het raam moet fotograferen.

Hopelijk blijft dit weerbeeld nog even in takt, of duimen voor een witte Kerst. Zou wel leuk zijn na jaren sneeuwloze Kerstdagen.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

 

 

 

Tilburg, ook daar koud

Tilburg, vroeg in de middag op zaterdag 2 december jl. ’s Ochtends opgestaan met mist en nog geen zicht op de mooie rijp indrukken die al op diverse plaatsen rondom de ringbaan Zuid waren te zien. Na wat boodschappen te hebben gehaald, hoort er ook bij, de fotogear uit de verhuisdoos gehaald en “snel” nog even wat rijp foto’s geschoten.

Verhuisdoos, jah. Sinds oktober 2017 wonen we weer in Tilburg. Na 14 jaar Almere back in Brabant. Het voelde als thuis komen, dicht bij bos Oude Warande, uitvalswegen en Centrum Tilburg is 15 min op de fiets. En natuurlijk niet te vergeten heel dicht bij de kids op 7 min. fietsen, mooier hadden we het niet kunnen treffen. We zijn er dan ook erg blij mee.

Rijp, altijd een mooi onderwerp om te fotograferen. Ik wilde niet ver weg, ringbaan Zuid ligt op 5 minuten bij ons vandaan en op veel plekken was daar nog volop rijp op de bomen en struiken, zie onder:

 

Zondagochtend, vanuit de woonkamer, over het balkon, kijken we op Berkenbomen en Plantanen gelegen aan de Gilzerbaan. Een paar voederplaatsen gecreëerd op het balkon zorgt er voor dat er al gauw wat vogels op af komen. Vaste bezoekers zijn nu al Merel, Koolmees, Pimpelmees. Roodborst en zelfs een Eekhoorn hebben we al gespot. Ook een groepje Kneu’s waren vroeg in de middag van de partij. Een liet nog net even zijn rode vlek op de kop zien tijdens het nuttigen van wat zaden uit de berken katjes.Kneu

Was weer even wennen na zo’n lange tijd geen geschreven beeld meer op WP, maar er komen er binnenkort weer een paar aan. Genoeg “projectjes” hier in Tilburg en omgeving. Tot een volgend keer.

Mvrgrt,

Fred

Toch maar weer eens naar de AWD

22 mei jl.  Samen met Geert, dochter Monica en o.g. een lang middagje in de Amsterdamse Waterleidingduinen op ‘foto safarie’ geweest. Was alweer een tijdje geleden dus moest het er maar weer eens van komen. Monica en Geert waren er van overtuigd dat er genoeg Boomkikkers waren, jonge vosjes ook gezien en een glimp van de Zandhagedis. Later, op de terugreis naar huis bij toeval nog een groep Lepelaars op nest kunnen spotten. Enerverend dagje weer.

Een korte impressie: Boomkikker, Vossenpups en Lepelaar

 

Grutto’s in polder Arkemheen

Na een heel lang en druk weekend, donderdag 6 april t/m 10 april jl., even een rustpuntje in de polder. Was het weekendje wel met eerst afzwemmen B-diploma Flow, sfeer fotografie Verbeten Challenge (stop kinder kanker actie) en last but not least het ballet optreden van Flow in Factorium Theaterzaal-Tilburg, uitvoering: ‘Eerst kijken dan doen’. Wat een geweldig weekend.

Gisteren er maar even tussen uit, kijken of er nog iets te zien was in de Arkemheense polder, altijd wel……. Ging voor de zangvogels maar daarvoor was ik eigenlijk te laat van huis gegaan, rond de klok van 2uur. Al gauw mijn focus op de Grutto gericht.                   Zie onderstaande afbeeldingen.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Natte Graslanden, Lepelaarhut en Noorderplas

Rondje Natte Graslanden, Lepelaarhut en Noorderplas. De afgelopen dagen en ook deze week nog, was het heerlijk weer om op de fiets genoemde gebieden te bezoeken. Het voordeel is dat je niet zo ver vanaf een parkeerplaats naar de observatie plekken hoeft te lopen en je bereik vergroot.

Beginnende met de Natte Graslanden (13-3), eigenlijk alle kijkschermen bezocht en meest opvallende vogels daar waren toch de Pijlstaarten en Bergeenden nu met prachtig rode snavel.

De Lepelaarhut(27-3), voor alle vogelaars en vogelfotografen daar aanwezig was toch de Topper (m) een ‘topper’, samen met de Witte kwikstaart die maar insecten uit de lucht bleef plukken en niet te vergeten de Zwarte zwanen. Natuurlijk niet vergeten….3 Zee Arenden, 2 jongere en 1 adult, helaas erg ver en eigenlijk buiten mijn bereik dus ook niet getoond.

Natte Graslanden en Noorderplas(28-3). Geen ‘spectuculaire’ waarnemingen op de Natte Graslanden, anders was het op de Noorderplas (voor mij althans), eindelijk eens de Geoorde Fuut kunnen vastleggen. Jammer alleen dat je erg veel last hebt van het hoge riet waar je tussen door moet zien te fotograferen. Ondanks dat toch een geslaagd rondje.

Wil je reageren, graag…

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

 

Een foto wandeling met…

Woensdag 22 maart jl. een fotografie dagje met Lia en Marianne in Amelisweert (stinzen planten) en Landgoed Klein Bylaerd (heidekikker). Met een klein uurtje rijden vanuit Almere konden we de fotogear uitpakken rond de klok van 09:00h op Landgoed Amelisweert. Daar wilden we eerste de (nog) aanwezige stinzen planten in bloei fotograferen en in de loop van de middag vertrokken we naar Barneveld, Landgoed Klein Bylaerd,  om nog een glimp van de Heidekikkers op te vangen.

Zaterdag 25 maart zelf nog even terug geweest naar Klein Bylaerd. Hopende de Heikikkers toch nog in het ‘blauw’ te fotograferen, helaas niet één gezien. Wel wat bruine en groene kikkers en……..kijk zelf maar. Succes.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Landgoed Amelisweert: 

Landgoed Klein Bylaerd-Barneveld

25 maart jl. Landgoed Klein Bylaerd

Lepelaarhut-Lepelaarplassen

Het heeft even geduurd maar jl. vrijdag weer eens in de Lepelaarhut geweest om wat te fotograferen. De eerste keer dit jaar 2017. Helaas maar twee uurtjes want ik had me niet op de kou gekleed.  Een gevoels temperatuur van 3 graden C. met om het lijf een flanellen hemd en fleece met windstopper is net te weinig van het goede. Toen het ook nog ging regenen besloot ik maar huiswaarts te gaan. Toch schiet je heel wat foto’s in die korte periode, die je thuis achter de Pc dan weer delete. Wat er dan over blijft…..een selectie vindt je hier onder. Voor een grotere versie, klik op de afbeelding.

M.vr.grt.

Fred Geschiere

Molens Kinderdijk

De eerste nieuwe foto’s van 2017. Op buienradar stond als weersvoorspelling: wind 4 Bf, zonnig maar bewolkt, temp. 6 graden. Bij aankomst regende het wat, waaide het veel harder wk 5-6 en de mooie wolken partijen waren er (nog) niet. Eén meevaller heb je dan wel, er is minder publiek wat het fotograferen enig zins vergemakkelijkt.

Als je zoals ik voor de eerste keer de Molens (werelderfgoed) op Kinderdijk bezoekt is het altijd even zoeken naar waar vandaan maak je beste/mooiste foto. Met een beetje hulp van een bewoner van Kinderdijk ben ik aardig op weg geholpen. Toch blijft het lastig om geen foto te maken die iedereen al eens geschoten heeft. Dus als je denkt, goh die heb ik al eens gezien…….Laat je reactie maar even horen. Alvast dank voor je bezoek.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

Rondje A’dam Lightfestival 2016

December 2016, het Lightfestival in Amsterdam is weer gestart. Na een eerste ondekkings ronde te hebben gelopen zijn we (met Chris) op 21 december gestart met fotograferen, althans….we moesten al snel de activiteiten stoppen door de regen.   Maar we geven het niet gauw op en dus zijn we op 28 december weer opnieuw  begonnen. Voor het resultaat, klik op een afbeelding voor een groter formaat.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Twee dagen Robbeneiland, Helgoland-Dune (Dld)

j.l. woensdag 7 t/m vrijdag 9-12,samen met Bram (landschapsfotograaf) op Helgoland-Dune doorgebracht. Project: de pas geboren Grijze zeehonden, ook wel Kegelrobben genoemd fotograferen. Maar zeker net zo belangrijk, genieten van alles wat zo om je heen gebeurt. We hoopten voor vertrek uit Cuxhaven (met de ferry naar Helgoland) dat het weer zou opklaren, helaas gebeurde dit niet. We hebben geen zonnestraaltje gezien, wel wind 6Bf op donderdag en rond de 4Bf op vrijdag. ’s Middag’s rond 14:00h steeds een miezerige regen, maar gelukkig hadden we toen de meeste plaatjes al geschoten. Vrijdagmiddag om 16:00h zeer voldaan vertrokken.

Hier het fotoverslag van de beide dagen. Kijk maar mee.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere