Sport evenement(en)

Woensdag 13 maart jl. De eerste keer dat ik in Tilburg een wedstrijd IJshockey bezoek van de Tilburg Trappers. In een woord GEWELDIG!!! wat een sfeertje zeg. Voor herhaling vatbaar. Binnenkort maar even kijken of er nog kaartjes te verkrijgen zijn voor de eerst volgende thuis wedstrijd.

Klik op de afbeelding om naar het volledige fotoverslag te gaan.

Boarding_1

Groet,

Fred

Lente komt er aan….althans

Even leek het dat de lente aanstaande was, maar zo als de weer goden nu voor-spellen wordt het toch nog winter. Na zondagnacht a.s. wordt het dus echt koud.  Ook vandaag, zaterdag 24 februari, is het guur en koud in Tilburg.

Afgelopen week in de gelegenheid geweest om de krokusjes op het Burgermeester J.C. A.M. v/d Mortelplein te fotograferen. ’t Was wel oppassen geblazen waar je loopt of statief neer zet. Er zijn zoveel mensen hier die gewoon vergeten de uitwerpselen van hun huisdier op te ruimen….of zou het gemakzucht zijn. Des al niet te min kleurde het aardig geel in het parkje.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

Koude ochtend in de …..

Na jl. woensdag 7-2 heerlijk te hebben gewandeld in de Loonsche en Drunense duinen hedenochtend vroeg 07:30h maar even terug voor een koude wandeling. Het doel was de op komende zon te fotograferen. Helaas niet gelukt, te bewolkt waar door de zon te veel achter de wolken bleef. Moest het maar doen met het ‘licht’ wat nu voor handen was. Rond 09:30h met ijskoude voeten maar terug gelopen naar de auto, kon het door de kou niet meer opbrengen om andere mooie plaatjes te schieten. Andere keer beter.

Hartelijke groet,

Fred

Je hoeft er niet altijd op uit te gaan om…

Dinsdag 6 februari jl. vanuit ons appartement kijken we uit op bomen, berken en es die al lang geleden aangeplant zijn. Juist in deze tijd van ‘vadertje’ winter zien we op ons balkon de Koolmees, Pimpelmees, Merel en zelfs een Heggemus naar voedsel zoeken. Maar ook met name in de berkenboom foerageren nu dagelijks kleine groepjes Grote Barmsijsen, prachtig vogeltje met z’n markante rode vlek op ’n kopje en de wat oudere exemplaren zelfs met rood gekleurde borstveren. We genieten ervan….

Hartelijke groet,

Fred

 

Fotowandeling Huis ter Heide

De eerste nacht dat de temperatuurmeter beneden 0-graden Celcius aangeeft. Het is maandag 5 februari vroeg in de ochtend als ik wat foto’s wil maken in het landgoed Huis ter Heide, tussen Tilburg en de Moer. Bij Natuurmonumenten omschreven als ‘komt dat zien’ Rust, ruimte en natuurschatten aan de rand van de stad.

Ik onderschrijf het volledig, Weidse vergezichten, Langharige grasmaaiers en het mooi aangelegde Vlonderpad. De akkerbloemen vele vogels, reptielen en insecten laten nog even op zich wachten in deze tijd van het jaar.

Met een opp. van 1000 hectare, 3 wandelroutes en een wandelapp, 25 nieuwe vennen en het voormalige gelijknamige Jachthuis is het een aanrader om zo dicht bij huis er even lekker uit te zijn. Kijk je mee?

Hartelijke groeten,

Fred

 

Toegang tot Landgoed, natuurgebied Huis ter Heide

 

Vogels….bekende gasten toch? Koolmees en Vink, daar onder de zeldzame klokjesgentiaan

 

Kijkje over het ‘Vlindervennen met op de achtergrond de langegrasmaaiers, Schotse Hooglanders.

 

Roepende Kraai, Bergeenden en Roodborst

 

Natuur ‘kunst’

 

Uitkijkpunt Leikeven

 

 

 

 

 

Vlonderpad, 250 meter lang kronkelt over het grootste ven van Huis ter Heide (Leikeven)

Het belooft wat deze mooie omgeving straks in het voorjaar en later in het jaar. Meer vogels zoals de Blauwborst, Buizerd, Torenvalk moeten nog waargenomen worden, net als de insecten als libellen en vlinders etc. Zelfs de Das en Heikikker zijn hier gespot. Spannend…, nog even geduld dus.

 

Fotowandeling Moerenburg

Eindelijk is het even droog en niet zo grauw vandaag, dinsdag 30 januari. ’t Zonnetje verschijnt af en toe tussen de wolken dus een mooi moment om er even op uit te gaan. Paar weken terug al wat indrukken op gedaan in de Duurzaamheidsvallei, het fraaie kleinschalige stroomgebied van de Leije / Voorste stroom, tussen Tilburg en Oisterwijk.

Er is een wandelroute tussen de plaats Tilburg waar ooit Huize Moerenburg heeft gestaan en Oisterwijk waar eens Kasteel Durendael heeft gestaan. Maar deze wandeling  is nu te lang om even als fotowandeling te dienen.                                                          Ik parkeer de auto op de P van Weri Di en maak een rondwandeling vanaf het ‘waterpaviljoen’ om de velden van Were Di en volg enig zins de stroom van de ‘Voorste stroom’. Om uiteindelijk terug te komen bij de reconstructie van Huize Moerenburg.

Wandel maar even mee..

Hartelijke groet,

Fred

Omgeving ‘Waterpaviljoen’

 

ter hoogte van ‘Huize Moerenburg’

In 2005 zijn bij graafwerkzaamheden resten gevonden van Huize Moerenburg. In 2012 is het gerecontrueerd met een geraamte van Cortenstaal. Rondom, in de tegels, zijn afbeeldingen aangebracht van de vondsten van het archeologisch onderzoek wat hier heeft plaats gevonden.

Ik vervolg mijn wandeling vanaf Huize Moerenburg in noordelijke richting en loop langs de Korvelse waterloop tot aan de beek De Voorste stroom. De Voorste stroom ontstaat uit de samenloop van Leije en Korvelse waterloop Beek.

Op dit punt is er een prachtig zicht op de drie waterlopen met de meanderingen van de Leije, de graslanden van Moerenburg en het Ooievaarsnest.

Van uit de plek waar de Skuddeschapen grazen loop ik weer terug rond de velden van Were Di waar de P is gesitueerd. Onderweg nog even een praatje gemaakt met een lokale agrariër over het weer etc. Komt geen winter meer, water in de beken staat hoog, mollen komen naar boven om wormen te zoeken dus……mijn spreuken als maart roert z’n staart of aprilletje zoet geeft…….vergeet het maar. Hier moet ik het maar mee doen, einde van mijn fotowandeling.

Wintersfeer in Tilburg

11 december 2017, van mij mag het wel een paar dagen duren dit winterse weer in Tilburg. Levert in elk geval mooie winterbeelden op. Vanmiddag een stukje gaan wandelen op het moment dat het opgehouden was met sneeuwen. Net toen we de Conservatoriumlaan voorbij waren en het bos in wilde gaan, begon het te hagelen. Verder wandelen hadden we geen zin in, dus maar terug naar huis.

Thuis de geschoten foto’s van deze winterse dag maar even op de pc gezet en gereed gemaakt voor publicatie op WP.

Hieronder wat sfeer beelden van rondom de Gilzerbaan. Zo je ziet kijken we uit op een bomen partij. Daar komen nu regelmatig wat Kneu’s op bezoek die zich nog te goed doen aan de Wilgen katjes. Op ons balkon zijn de Koolmees, Pimpelmees en de Merel niet meer weg te denken. Paar keer per dag doen ze zich te goed aan de geserveerde meelwormen. Graag geziene gasten hoor. Alleen jammer dat ik ze door het raam moet fotograferen.

Hopelijk blijft dit weerbeeld nog even in takt, of duimen voor een witte Kerst. Zou wel leuk zijn na jaren sneeuwloze Kerstdagen.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

 

 

 

Tilburg, ook daar koud

Tilburg, vroeg in de middag op zaterdag 2 december jl. ’s Ochtends opgestaan met mist en nog geen zicht op de mooie rijp indrukken die al op diverse plaatsen rondom de ringbaan Zuid waren te zien. Na wat boodschappen te hebben gehaald, hoort er ook bij, de fotogear uit de verhuisdoos gehaald en “snel” nog even wat rijp foto’s geschoten.

Verhuisdoos, jah. Sinds oktober 2017 wonen we weer in Tilburg. Na 14 jaar Almere back in Brabant. Het voelde als thuis komen, dicht bij bos Oude Warande, uitvalswegen en Centrum Tilburg is 15 min op de fiets. En natuurlijk niet te vergeten heel dicht bij de kids op 7 min. fietsen, mooier hadden we het niet kunnen treffen. We zijn er dan ook erg blij mee.

Rijp, altijd een mooi onderwerp om te fotograferen. Ik wilde niet ver weg, ringbaan Zuid ligt op 5 minuten bij ons vandaan en op veel plekken was daar nog volop rijp op de bomen en struiken, zie onder:

 

Zondagochtend, vanuit de woonkamer, over het balkon, kijken we op Berkenbomen en Plantanen gelegen aan de Gilzerbaan. Een paar voederplaatsen gecreëerd op het balkon zorgt er voor dat er al gauw wat vogels op af komen. Vaste bezoekers zijn nu al Merel, Koolmees, Pimpelmees. Roodborst en zelfs een Eekhoorn hebben we al gespot. Ook een groepje Kneu’s waren vroeg in de middag van de partij. Een liet nog net even zijn rode vlek op de kop zien tijdens het nuttigen van wat zaden uit de berken katjes.Kneu

Was weer even wennen na zo’n lange tijd geen geschreven beeld meer op WP, maar er komen er binnenkort weer een paar aan. Genoeg “projectjes” hier in Tilburg en omgeving. Tot een volgend keer.

Mvrgrt,

Fred

Toch maar weer eens naar de AWD

22 mei jl.  Samen met Geert, dochter Monica en o.g. een lang middagje in de Amsterdamse Waterleidingduinen op ‘foto safarie’ geweest. Was alweer een tijdje geleden dus moest het er maar weer eens van komen. Monica en Geert waren er van overtuigd dat er genoeg Boomkikkers waren, jonge vosjes ook gezien en een glimp van de Zandhagedis. Later, op de terugreis naar huis bij toeval nog een groep Lepelaars op nest kunnen spotten. Enerverend dagje weer.

Een korte impressie: Boomkikker, Vossenpups en Lepelaar

 

Grutto’s in polder Arkemheen

Na een heel lang en druk weekend, donderdag 6 april t/m 10 april jl., even een rustpuntje in de polder. Was het weekendje wel met eerst afzwemmen B-diploma Flow, sfeer fotografie Verbeten Challenge (stop kinder kanker actie) en last but not least het ballet optreden van Flow in Factorium Theaterzaal-Tilburg, uitvoering: ‘Eerst kijken dan doen’. Wat een geweldig weekend.

Gisteren er maar even tussen uit, kijken of er nog iets te zien was in de Arkemheense polder, altijd wel……. Ging voor de zangvogels maar daarvoor was ik eigenlijk te laat van huis gegaan, rond de klok van 2uur. Al gauw mijn focus op de Grutto gericht.                   Zie onderstaande afbeeldingen.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere