Zulke mooie rooie hebben we niet meer gezien…..

6 november jl. Omgeving Eekhoornpad, waterstroom de Lije.

 

 

 

 

’s Morgens vroeg waren we met de fiets op pad, net voorbij pompstation TWM, Tilburgse Waterleiding Maatschappij, stroomt de Lije. We wilden door het bos verder fietsen maar stopte toch even om naar de zuurstoftrappen in de waterstroom van de Lije te kijken. Hé…daar rechts, zien we nog heel mooie rooie (rijmt ook nog) Vliegenzwammen staan. Jammer, geen camera mee genomen vandaag. Het fiets rondje door de bossen richting Rijen, Dongen en via Wilhelmina kanaal terug naar Tilburg eindigt thuis rond 15:15h.  Het kriebelde toch een beetje dat de Vliegenzwammen, zo rood, niet op de plaat stonden. Dus camera op de schouder en op de fiets terug naar de Lije. Eén geluk paddestoelen en zwammen lopen niet weg.

Behalve de Vliegenzwammen ook nog een nachtvlinder, nacht actief, kunnen fotograferen. Na determinatie blijkt het een Bruine herfstuil te zijn. Zelf dacht ik dat het om een Gele Duinrietboorder ging, maar Waarnemingen.nl corrigeerde mij.              Dus toch de Bruine herfstuil.

Voor grotere afbeeldingen, klik hier.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Herfst in de ‘droge’ Oude Warande-Tilburg

22 oktober 2018…. De afgelopen 3-4 weken ongeveer 12 keer de Oude Warande bezocht om de herfst kleuren te bewonderen  en te fotograferen. Je merkt wel dat de boomblaadjes niet door de herfst maar door de droogte van de bomen vallen. Dit maakt dat de kleur beleving iets minder is. Het is allemaal wat “grijzer” zeg maar. Zeker als je niet tijdens het gouden of blauwe uurtjes fotografeert. Als je dan ook nog, zoals ik gedaan heb, iets andere camera instellingen toepast dan krijg je toch nog wel een aardige herfstkleur te zien.

Eind september waren er nog niet zo veel paddestoelen/zwammen waar te nemen. Steeds later in de weken tot vandaag (22e), liep het aantal paddestoelen en of zwammen aardig op en daarom zijn dan ook veel opnamen van deze fascinerende groepen van het plantenrijk in het overzicht te zien.

Een aantal foto’s zijn twee dagen na elkaar “geschoten”. De ene dag nog een stralend glimmende Porceleinzwam, twee dagen later helemaal aan het verschrompelen. Maar ook dit verloop was erg de moeite waard om vast te leggen.

Als je een minuutje hebt, klik dan hier  voor de afbeeldingen. Al vast dank voor je bezoek.

Met herfst groeten,

Fred Geschiere


 

Paddestoelen fotografie Landgoed Gorp en Roovert

9 oktober 2018, samen met Sander op paddestoelen zoektocht op het Landgoed Gorp en Roovert, op de grens met België. Om 08:00h zaten we op de fiets richting Goirle. Goirle even uit dan direct de bossen van Gorp en Rovert in, maar ook de mist in zo blijkt. Wel mooi hoor die mist in de herfstkleuren. Hé Sander, kijk achter je, twee reeën (hindes) kwamen ons voorbij op 20 mtr. helaas, nog net geen kamera “uitgepakt”.

Toch maar even snel doen, we beginnen met een webfoto (spinneweb) op jonge den. Daarna weer op de fiets naar de plek waar Sander de paddestoelen hotspot weet, zegt ie.  Nou het viel niet tegen, genoeg te fotograferen zo te zien, in een prachtige omgeving. Kijk je mee? Klik hier.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

Als je van ’t Spoor’ houdt…..

Op zaterdag, 29 september jl. werd in Tilburg de Modelspoor Tilburg gehouden. In de Wagenmakerij in de Spoorzone vond het  grootste modelspoor evenement van het Zuiden plaats.

Demo’s van verschillende banen, een grote ruil-, verkoop- en hobbybeurs en dat allemaal op een bijzonder terrein waar tot 2011 de Hoofdwerkplaats Tilburg van de Nederlandse Spoorwegen was gevestigd.

 

Hier een heel korte impressie.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

’t Heukelommetje wandeling

Donderdag, 13 september samen met Emiel een rondje ’t Heuelommetje gewandeld. Emiel zou me de daar aanwezige Buizerds laten zien, was benieuwd. We vertrokken rond de klok van 09:30h. De zon begon al sterker te schijnen en de termiek die de Buizerds nodig hebben om hoog in de lucht rond te zweven, wakkerde lekker aan.

We starten de wandeling bij Café Mie Pieters, nee niet gelijk aan het bier, eerst even op zoek naar…  En ja hoor, Emiel had gelijk we liepen echt in het ‘Buizerd’ gebied. Op een paaltje, ver bij ons vandaan in het weiland zit een bijna witte Buizerd. Iets te ver voor mijn gemonteerde lens 50-140mm met 1,4x converter. Maar ja, beter iets dan niets, toch?

Later kwamen we hem nog een keer tegen maar al op 150-200 mtr. was ie al gevlogen. We liepen richting de Knuppelbrug waaronder een wespennest zat, een nest van de Europese Hoornaar. De helft kleiner dan de Japanse versie maar toch een wesp om rekening mee te houden. Tijdens onze lunch was er één die mijn broek wel heel interessant vond, zie grijze afbeeldingen.

We zagen nog wat libellen vliegen waaronder de Bosbeeklibel, enkele klein Bondzandoogjes en op grote hoogte een aantal Buizerds.

Rond de klok van 13:00h reden we rustig terug naar huis, genoten hebbende van het mooie september weer. Met dank aan Emiel voor de ‘rondleiding” voor de afbeeldingen, klik hier.

Tot een volgend keer.

Groeten,

Fred Geschiere

Zwart Wit en een paar kleuren

Jl. maandag, 10 september heerlijk op de fiets een rondje Tilburg. Als fietsende kwam het idee om wat meer zwart/wit foto’s te maken en zo geschiedde. De onderwerpen lagen al gauw voor de hand, eerst maar even de De Tongerlose Hoef, later kwam ik nog een ‘Kruikenzeiker’ tegen, een paar brugggen en last but not least de nieuwe sporthal in Noord. Natuurlijk zal het ene object beter tot z’n recht komen in ZW dan het andere maar het was zeker een uitdaging. Beoordeling is aan de bezoeker.

Klik maar hier voor de afbeeldingen.  Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Historical Grand Prix Zandvoort 2018

Vrijdag, 31 aug. 2018, een dagje met de mannen Sander en Chris naar de Historical Grand Prix te Zandvoort. Er te komen was eenvoudig, er vertrekken (station Zandvoort) was lastig (lees incident Amsterdam).

Onderweg naar Zandvoort heel veel regen, als het maar in Zandvoort droog is. Gelukkig was dit zo. Vertrokken 06:58h, een 30 min. vertraging uit Tilburg, aankomst 10:15h circuit Zandvoort. Jammer maar de eerste races dus gemist. We hadden kaarten voor de Paddock en duincircuit maar gezien de tijd die we hadden beperkte we ons maar tot de paddock en omgeving.

Zo rond de klok van 16:00h wilden we de trein richting huis weer nemen, helaas door het nu bekende incident liep dit enig zins uit. Half zeven ’s avonds waren we thuis.      Goed, niet geklaagd, mooie dag en leuke interessante objecten gezien.

Kijk je mee, klik hier voor een overzicht.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Dagje Boshut Espelo (Overijssel)

Boshut Espelo, mooi gelegen boshut voor observatie en fotograferen vogels en wat er zo al nog meer voor de lens komt.

Woensdagmorgen 30 augustus jl. vroeg uit de veren om lekker vroeg in de boshut van Arjan Troost aanwezig te zijn. Vertrokken om 05:15h uit Tilburg en aangekomen rond de klok van 07:15h. Korte wandeling van (P) naar hut en dan…laat de vogels maar komen.

Al direct een spannend moment, mijn aankomst verstoorde een sperwer die een bad nam in de vijver voor de boshut, ik balen. Maar goed, gelukkig ging hij nog wel even de veren poetsen en wat drogen voor hij toch nog onverwachts weer weg vloog.

 

 

 

 

Snel daarna kwamen de andere vogels (tjes) weer terug. Heel veel Koolmezen, enkele Roodborsten (ook een juveniel), Grote Bonte Specht (2), Boomklever (2), Boomkruiper, Vinken (m/v), Zwartkop, Staartmees, Havik en een vogeltje, denk een juveniel die ik nog niet kan thuis brengen. Maar ook een Bosmuis en zelfs een Grote Keizerlibel. Heel wat te fotograferen dus.

Voor een foto impressie, klik hier.

Dank voor je bezoek, en als je wilt, laat even een reactie achter.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Dichtbij fotografie

15 aug jl. een middagje Berkenhof’s Tropical Zoo-Kwadendamme (Zld), een uurtje rijden rijden om wat dichtbij opnamen te maken van de aanwezige vlinders? en reptielen.  ’t Is een kleine gezellige Tropical Zoo, niet erg veel vlinders dus geen vlindertuin als zodanig. Wat is er dan wel te zien…., reptielen, slangen, toekans, kameleons, aapjes en nog veel meer…, ook vlinders natuurlijk.

Een korte impressie, klik hier.

Vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

Wandelende tak