Zulke mooie rooie hebben we niet meer gezien…..

6 november jl. Omgeving Eekhoornpad, waterstroom de Lije.

 

 

 

 

’s Morgens vroeg waren we met de fiets op pad, net voorbij pompstation TWM, Tilburgse Waterleiding Maatschappij, stroomt de Lije. We wilden door het bos verder fietsen maar stopte toch even om naar de zuurstoftrappen in de waterstroom van de Lije te kijken. Hé…daar rechts, zien we nog heel mooie rooie (rijmt ook nog) Vliegenzwammen staan. Jammer, geen camera mee genomen vandaag. Het fiets rondje door de bossen richting Rijen, Dongen en via Wilhelmina kanaal terug naar Tilburg eindigt thuis rond 15:15h.  Het kriebelde toch een beetje dat de Vliegenzwammen, zo rood, niet op de plaat stonden. Dus camera op de schouder en op de fiets terug naar de Lije. Eén geluk paddestoelen en zwammen lopen niet weg.

Behalve de Vliegenzwammen ook nog een nachtvlinder, nacht actief, kunnen fotograferen. Na determinatie blijkt het een Bruine herfstuil te zijn. Zelf dacht ik dat het om een Gele Duinrietboorder ging, maar Waarnemingen.nl corrigeerde mij.              Dus toch de Bruine herfstuil.

Voor grotere afbeeldingen, klik hier.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.