Herfst in de ‘droge’ Oude Warande-Tilburg

22 oktober 2018…. De afgelopen 3-4 weken ongeveer 12 keer de Oude Warande bezocht om de herfst kleuren te bewonderen  en te fotograferen. Je merkt wel dat de boomblaadjes niet door de herfst maar door de droogte van de bomen vallen. Dit maakt dat de kleur beleving iets minder is. Het is allemaal wat “grijzer” zeg maar. Zeker als je niet tijdens het gouden of blauwe uurtjes fotografeert. Als je dan ook nog, zoals ik gedaan heb, iets andere camera instellingen toepast dan krijg je toch nog wel een aardige herfstkleur te zien.

Eind september waren er nog niet zo veel paddestoelen/zwammen waar te nemen. Steeds later in de weken tot vandaag (22e), liep het aantal paddestoelen en of zwammen aardig op en daarom zijn dan ook veel opnamen van deze fascinerende groepen van het plantenrijk in het overzicht te zien.

Een aantal foto’s zijn twee dagen na elkaar “geschoten”. De ene dag nog een stralend glimmende Porceleinzwam, twee dagen later helemaal aan het verschrompelen. Maar ook dit verloop was erg de moeite waard om vast te leggen.

Als je een minuutje hebt, klik dan hier  voor de afbeeldingen. Al vast dank voor je bezoek.

Met herfst groeten,

Fred Geschiere


 

2 gedachtes over “Herfst in de ‘droge’ Oude Warande-Tilburg

 1. Hallo, Fred

  Mooie platen hoor geeft een mooi gevarieerde herfst indrukken, de foto met de libel op bramen struik
  is wel inderdaad wel een heel geslaagde plaat.
  PS,

  De vragen die je stelden aan de fotograaf zijn goede vragen waar we misschien wat aan hebben.

  Groetjes,
  Chris

  Like

  • Hoi Chris, veel voldoening tijdens en na het fotograferen en dan is dit nog maar één bos. Wat moet het gaan worden als er wat meer regen was gevallen. Verder…ik hoop dat Arjan er wat aan heeft en ons maar niet te veel van het fotograferen afhoudt.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.