’t Heukelommetje wandeling

Donderdag, 13 september samen met Emiel een rondje ’t Heuelommetje gewandeld. Emiel zou me de daar aanwezige Buizerds laten zien, was benieuwd. We vertrokken rond de klok van 09:30h. De zon begon al sterker te schijnen en de termiek die de Buizerds nodig hebben om hoog in de lucht rond te zweven, wakkerde lekker aan.

We starten de wandeling bij Café Mie Pieters, nee niet gelijk aan het bier, eerst even op zoek naar…  En ja hoor, Emiel had gelijk we liepen echt in het ‘Buizerd’ gebied. Op een paaltje, ver bij ons vandaan in het weiland zit een bijna witte Buizerd. Iets te ver voor mijn gemonteerde lens 50-140mm met 1,4x converter. Maar ja, beter iets dan niets, toch?

Later kwamen we hem nog een keer tegen maar al op 150-200 mtr. was ie al gevlogen. We liepen richting de Knuppelbrug waaronder een wespennest zat, een nest van de Europese Hoornaar. De helft kleiner dan de Japanse versie maar toch een wesp om rekening mee te houden. Tijdens onze lunch was er één die mijn broek wel heel interessant vond, zie grijze afbeeldingen.

We zagen nog wat libellen vliegen waaronder de Bosbeeklibel, enkele klein Bondzandoogjes en op grote hoogte een aantal Buizerds.

Rond de klok van 13:00h reden we rustig terug naar huis, genoten hebbende van het mooie september weer. Met dank aan Emiel voor de ‘rondleiding” voor de afbeeldingen, klik hier.

Tot een volgend keer.

Groeten,

Fred Geschiere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.