de Leigraaf-Uden, Hobokense polder (B) en de Oude Warande-Tilburg

Vrijdag, 29 juni, de “Oude Warande”-Tilburg vraagt om een foto uurtje. Prachtig weer deze dag, het beloofd rond de 30º te worden. Gauw op stap dus nu het nog zo’n 24º graden is. Is even zien of er nog iets voor de lens wil verschijnen bij deze temperatuur.

Zo, dat viel niet tegen, al direct na aankomst vloog en liep er van alles om mij heen. Kijk maar even mee als je wilt, klik hier. 

 

Donderdag, 28 juni, de keuze voor een zomerse wandeling op de Zeeuwsekust kwam te vervallen, te veel drukte op de weg door bezoekers festival in Zoutelande. We besloten naar de Hobokense Polder (B) te rijden, nog iets dichter bij ook. Natuurgebied de Hobonkense Polder ligt aan de zuidkant van stadscentrum Antwerpen geprangd tussen de Schelde, de dicht bevolkte woonkernen van Hoboken en Antwerpen en de industrie van Petroleum-Zuid en de voormalige Boelwerf. De Hobokense Polder wordt beheerd door Natuurpunt Hobokense Polder vzw, de vroegere Werkgroep Hobokense Polder vzw, volgens een beheerovereenkomst met de Stad Antwerpen en gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

De Hobokense Polder heeft zijn naam te danken aan het vroegere poldergebied dat zich hier langs de oever van de Schelde uitstrekte: laaggelegen land dat geregeld overstroomd raakte en door bescheiden boeren in cultuur werd gebracht. Sinds de ophogingen, die vanaf de jaren zestig werden uitgevoerd, is dat gebied definitief verdwenen. Een nieuw landschap is ontstaan, een landschap dat door snelle evolutie van flora en fauna ook nu nog voortdurend verandert.

Meer afbeeldingen zien van de wandeling (uit ‘Roots”), klik dan hier.

 

Het is dinsdag 26 juni vroeg in de ochtend dat ik besloot op zoek te gaan naar de Bandheidelibel, langs de Leijgraaf…..uit de ‘Roots’

wandelroute: over boerenland langs de Leijgraaf naar de Hoogstraat omgeving Uden (N-B).                                                                  Tot 12:30h bewolkt weer, geen enkele libel zien vliegen. Wel voor mij een onbekende vlinder gespot, zien……..klik dan hier. Misschien nog te vroeg voor de Bandheidelibel, juli misschien eens terug..alleen als ie op waarneming.nl staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.