‘Almere’ bezoekt Tilburg

12 juni jl. ‘Almere’ bezoekt Tilburg, nou ja niet heel Almere hoor. Na onze verhuizing van Almere naar Tilburg was de afspraak dat Lia en Marianne naar Tilburg zouden komen om zo eens met de natuur in onze woonomgeving kennis te maken.                          Ik had de keuze gemaakt om naar het natuurgebied Huis ter Heide te gaan om daar tijdens een wandeling ook meteen te fotograferen. En zo geschiede.

Direct toen we een stukje in het gebied waren werden de camera’s al uit de tassen getrokken, de eerste foto momenten waren daar. Schotse Hooglanders met jong(en) in het Vlinderven, wel afstand houden hoor Marianne. Lia stuntelde nog wat met haar Fujicamera maar even door het menu lopen en een andere setting, probleem opgelost. Je moet het maar weten. Erg fotogeniek hoor die ‘Hooglanders”, maar het was de bedoeling dat we nog iets verder het gebied in zouden trekken. Zo gebeurde het dat we pas na ruim twee uur na de entree op een bankje bij het Leikeven gingen plaatsnemen om een broodje te nuttigen. Meteen gebruikmakend om de zenuwachtige Canon van Marianne wat rustiger in te stellen. Instellingen wel weer terug zetten bij snel bewegende onderwerpen hoor Marianne (zo nodig).

We liepen verder naar het Vlonderpad, hé wat een mooie spinnenweb zagen we daar, even een foto maken. We liepen door over het Vlonderpad, rechtsaf om zo weer terug te gaan naar de ingang. Wat schertst onze verbazing, dat “mooie” spinnenweb was van de Eiken processierups en onderweg terug zagen we er veel meer hangen. Trossen met rupsen, zo groot, en vol met rupsen, als een halve voetbal. Gauw doorlopen dus.

Al met al een zeer geslaagde fotowandeling, die we thuis afsloten met een heerlijke Italiaanse maaltijd en salade bereidt door Marijke. Rond de klok van 20:00h vertrokken de dames “vol” en voldaan terug naar Almere. Wij vonden het erg gezellig jullie in Tilburg te mogen ontvangen.

Wil je meer foto’s zien van onze wandeling, klik dan hier.

Dank voor je bezoek en/of je reactie.

Fred Geschiere

2 gedachtes over “‘Almere’ bezoekt Tilburg

  • Hi Chris, ja mooie kleuren, foto’s met de X Pro-1 en deels XT2, beide met de 50-140mm en tussenring 11mm.
   De eerdere foto’s met de XT2 en 100-400mm(geen tussenring) maar op 1-poot statief waar nodig.
   Was een gezellig fotodagje met Lia en Marianne.
   Groet en dank voor je reactie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.