Mei, maand van de……

Vrijdag, 4 mei, weinig tot niets te zien in de Oude Warande en het Wandelbos dus met een leeg kaartje (foto) naar huis. Behalve een “geslaagde” zelfmoord poging op het spoor richting Breda, trieste ervaring, leeg naar huis. Op de galerij aan gekomen net voor onze entree zie ik op de grond iets schitteren in de zon. ? Is dat een kever? Snel even de lens op de camera verwisseld naar de 50-140mm met 11mm tussenring. Kussentje op de grond als steuntje voor de camera, liggend op mijn buik en klikken maar. Handmatig gefotografeerd. Afstand lens tot kever tussen de 7cm en 11cm.  Je moet er wat voor over hebben. Als je goed kijkt zie bij de poot rechtsachter een spinweb draad. Hij heeft zich los kunnen maken van de draad, is toen tijdens de vlucht bij ons op de galerij terecht gekomen. Ik heb resterende web draad verder los gemaakt, zo kon hij weer terug de natuur in.

Gewone Meikever

Gewone Meikever

Nog niet eerder gezien dus dat wordt even zoeken op internet, makkelijk hé…het blijkt een Gewone Meikever te zijn. Komen gelukkig weer meer voor in Nederland.  Mooi insect om te zien. Hoop ‘m ook nog eens in het bos tegen te komen.

Klik hier voor meer afbeeldingen.

Groet,

Fred Geschiere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.