Fotowandeling Moerenburg

Eindelijk is het even droog en niet zo grauw vandaag, dinsdag 30 januari. ’t Zonnetje verschijnt af en toe tussen de wolken dus een mooi moment om er even op uit te gaan. Paar weken terug al wat indrukken op gedaan in de Duurzaamheidsvallei, het fraaie kleinschalige stroomgebied van de Leije / Voorste stroom, tussen Tilburg en Oisterwijk.

Er is een wandelroute tussen de plaats Tilburg waar ooit Huize Moerenburg heeft gestaan en Oisterwijk waar eens Kasteel Durendael heeft gestaan. Maar deze wandeling  is nu te lang om even als fotowandeling te dienen.                                                          Ik parkeer de auto op de P van Weri Di en maak een rondwandeling vanaf het ‘waterpaviljoen’ om de velden van Were Di en volg enig zins de stroom van de ‘Voorste stroom’. Om uiteindelijk terug te komen bij de reconstructie van Huize Moerenburg.

Wandel maar even mee..

Hartelijke groet,

Fred

Omgeving ‘Waterpaviljoen’

 

ter hoogte van ‘Huize Moerenburg’

In 2005 zijn bij graafwerkzaamheden resten gevonden van Huize Moerenburg. In 2012 is het gerecontrueerd met een geraamte van Cortenstaal. Rondom, in de tegels, zijn afbeeldingen aangebracht van de vondsten van het archeologisch onderzoek wat hier heeft plaats gevonden.

Ik vervolg mijn wandeling vanaf Huize Moerenburg in noordelijke richting en loop langs de Korvelse waterloop tot aan de beek De Voorste stroom. De Voorste stroom ontstaat uit de samenloop van Leije en Korvelse waterloop Beek.

Op dit punt is er een prachtig zicht op de drie waterlopen met de meanderingen van de Leije, de graslanden van Moerenburg en het Ooievaarsnest.

Van uit de plek waar de Skuddeschapen grazen loop ik weer terug rond de velden van Were Di waar de P is gesitueerd. Onderweg nog even een praatje gemaakt met een lokale agrariër over het weer etc. Komt geen winter meer, water in de beken staat hoog, mollen komen naar boven om wormen te zoeken dus……mijn spreuken als maart roert z’n staart of aprilletje zoet geeft…….vergeet het maar. Hier moet ik het maar mee doen, einde van mijn fotowandeling.

4 gedachtes over “Fotowandeling Moerenburg

    • Hoi Ad, Marga, ja zodra het even weer is trek ik of wij er op uit in de omgeving van Tilburg, nog zoveel nieuwe natuur hier te ontdekken/fotograferen. Lekker dat alle natuur niet ver bij ons vandaan is, half uurtje op de fiets en je bent er. Zo te zien vermaken jullie je nu in Thailand, we horen de ‘verhalen’ wel bij Ton’s verjaardag, tot dan, Groetjes, Fred & Marijke

      Like

    • Hallo Yvonne, dank je. Ja er zijn in de directe omgeving heel mooie wandelplekken. Bij wat droger weer ga ik weer op fototoer en tzt kiezen we er daar dan wel een uit. Bel of mail je wel even voor een geschikte datum binnenkort.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.