Tilburg, ook daar koud

Tilburg, vroeg in de middag op zaterdag 2 december jl. ’s Ochtends opgestaan met mist en nog geen zicht op de mooie rijp indrukken die al op diverse plaatsen rondom de ringbaan Zuid waren te zien. Na wat boodschappen te hebben gehaald, hoort er ook bij, de fotogear uit de verhuisdoos gehaald en “snel” nog even wat rijp foto’s geschoten.

Verhuisdoos, jah. Sinds oktober 2017 wonen we weer in Tilburg. Na 14 jaar Almere back in Brabant. Het voelde als thuis komen, dicht bij bos Oude Warande, uitvalswegen en Centrum Tilburg is 15 min op de fiets. En natuurlijk niet te vergeten heel dicht bij de kids op 7 min. fietsen, mooier hadden we het niet kunnen treffen. We zijn er dan ook erg blij mee.

Rijp, altijd een mooi onderwerp om te fotograferen. Ik wilde niet ver weg, ringbaan Zuid ligt op 5 minuten bij ons vandaan en op veel plekken was daar nog volop rijp op de bomen en struiken, zie onder:

 

Zondagochtend, vanuit de woonkamer, over het balkon, kijken we op Berkenbomen en Plantanen gelegen aan de Gilzerbaan. Een paar voederplaatsen gecreëerd op het balkon zorgt er voor dat er al gauw wat vogels op af komen. Vaste bezoekers zijn nu al Merel, Koolmees, Pimpelmees. Roodborst en zelfs een Eekhoorn hebben we al gespot. Ook een groepje Kneu’s waren vroeg in de middag van de partij. Een liet nog net even zijn rode vlek op de kop zien tijdens het nuttigen van wat zaden uit de berken katjes.Kneu

Was weer even wennen na zo’n lange tijd geen geschreven beeld meer op WP, maar er komen er binnenkort weer een paar aan. Genoeg “projectjes” hier in Tilburg en omgeving. Tot een volgend keer.

Mvrgrt,

Fred

2 gedachtes over “Tilburg, ook daar koud

  1. Ha Fred,

    Onder dit regeltje in Wintersfeer in Tilburg staat volgens mij een plaatje van weer een Grote Barmsijs en géén Kneu.:

    Ook een groepje Kneu’s waren vroeg in de middag van de partij. Een liet nog net even zijn rode vlek op de kop zien tijdens het nuttigen van wat zaden uit de berken katjes.

    Groet, Herman Berkhoudt

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.