Natte Graslanden, Lepelaarhut en Noorderplas

Rondje Natte Graslanden, Lepelaarhut en Noorderplas. De afgelopen dagen en ook deze week nog, was het heerlijk weer om op de fiets genoemde gebieden te bezoeken. Het voordeel is dat je niet zo ver vanaf een parkeerplaats naar de observatie plekken hoeft te lopen en je bereik vergroot.

Beginnende met de Natte Graslanden (13-3), eigenlijk alle kijkschermen bezocht en meest opvallende vogels daar waren toch de Pijlstaarten en Bergeenden nu met prachtig rode snavel.

De Lepelaarhut(27-3), voor alle vogelaars en vogelfotografen daar aanwezig was toch de Topper (m) een ‘topper’, samen met de Witte kwikstaart die maar insecten uit de lucht bleef plukken en niet te vergeten de Zwarte zwanen. Natuurlijk niet vergeten….3 Zee Arenden, 2 jongere en 1 adult, helaas erg ver en eigenlijk buiten mijn bereik dus ook niet getoond.

Natte Graslanden en Noorderplas(28-3). Geen ‘spectuculaire’ waarnemingen op de Natte Graslanden, anders was het op de Noorderplas (voor mij althans), eindelijk eens de Geoorde Fuut kunnen vastleggen. Jammer alleen dat je erg veel last hebt van het hoge riet waar je tussen door moet zien te fotograferen. Ondanks dat toch een geslaagd rondje.

Wil je reageren, graag…

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.