Molens Kinderdijk

De eerste nieuwe foto’s van 2017. Op buienradar stond als weersvoorspelling: wind 4 Bf, zonnig maar bewolkt, temp. 6 graden. Bij aankomst regende het wat, waaide het veel harder wk 5-6 en de mooie wolken partijen waren er (nog) niet. Eén meevaller heb je dan wel, er is minder publiek wat het fotograferen enig zins vergemakkelijkt.

Als je zoals ik voor de eerste keer de Molens (werelderfgoed) op Kinderdijk bezoekt is het altijd even zoeken naar waar vandaan maak je beste/mooiste foto. Met een beetje hulp van een bewoner van Kinderdijk ben ik aardig op weg geholpen. Toch blijft het lastig om geen foto te maken die iedereen al eens geschoten heeft. Dus als je denkt, goh die heb ik al eens gezien…….Laat je reactie maar even horen. Alvast dank voor je bezoek.

Met vriendelijke groet,

Fred Geschiere

 

4 gedachtes over “Molens Kinderdijk

 1. Dag Fred,
  Bedankt voor je prachtige foto´s van ons wereld erfgoed.
  Wat mij opvalt is dat de wieken van alle molens in een andere stand staan,ziet er een beetje
  slordig uit.
  Waren zeker niet in bedrijf, anders kan dat natuurlijk niet.
  Groet
  Leo.

  Like

  • Goedemiddag Leo, wieken een andere stand, ja dat klopt. De eigenaren van de molens bepalen zelf de wiekenstand. de meeste molen eigenaren ontvangen een subsidie van het rijk, om deze te houden zijn ze verplicht de molens regelmatig te laten draaien. Hoeveel maal en of juist wanneer dat weet ik niet. Zal wel mede afhankelijk van de wind zijn. Kijk je naar het groepje van vijf molens, dan draait er een. En juist van deze staat de kop in de wind. Enig zins duidelijk?
   Dank voor je reactie en tot ziens.
   Fred

   Like

  • Hi Yvonne, ja klopt, maar ook niet zo dichtbij om na afloop 16:30h…. bij jullie langste gaan.
   En eigenlijk wilde ik ook wel snel naar huis, slechter wordend weer was daar debet aan.
   Ga misschien nog wel eens terug, vroeger en dan mogelijk wel even langs komen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.